Tips voor de aanschaf van een zwarte pietenpak
 

Sinterklaas is een van de leukste feestdagen van het jaar. De cadeaus, de chocola, de gezellige pakjesavond, maar natuurlijk zijn het ook de zwarte pieten die het nog eens extra leuk maken! Ieder jaar weer zijn er geweldige mensen die de kinderen willen vermaken en ze pepernoten willen geven. Zij hebben dan natuurlijk wel een mooi zwarte pieten pak nodig. Deze zijn verkrijgbaar voor man en vrouw en ook zelfs voor kinderen. 
 
De onderdelen van het pak
Wat u het meest ziet, is een broek die ongeveer tot de knieën komt, met daaronder een maillot die zwart is. Welke schoenen u draagt maakt in principe niet uit, maar er kan het best worden gekozen voor simpele zwarte schoenen die niet erg opvallen. Of juist sportieve witte sneakers.

De top van het zwarte pieten pak heeft meerdere kleuren en heeft een witte kraag die echt onmisbaar is. Het pietenpak is in meerdere kleurencombinaties verkrijgbaar, dus die keuze ligt geheel bij u. Ten slotte mag natuurlijk de zwarte pruik, de gouden oorbellen en het hoedje niet ontbreken. Op de hoed zit een veer waarvan u zelf de kleur kunt kiezen. Neem voor de zekerheid een extra veer mee, mocht deze breken.

De juiste maat
Wat een belangrijk punt is om op te letten, is de maat. Natuurlijk kiest u voor uw eigen maat, maar het is de bedoeling dat de niet te strak valt. U beweegt immers ook veel als u zwarte piet bent! Kies voor een maatje groter dan uw normale maat.

Onherkenbaar zijn
Let wel op dat de kinderen niet kunnen raden dat u het bent. Soms kan een piet worden herkend aan de schoenen en de kinderen mogen natuurlijk niets door hebben. U kunt al een paar gympen kopen voor een aantal euro zodat u in ieder geval niet hieraan herkend wordt.

De schmink
Ook de make-up is ontzettend belangrijk. U kunt het beste kiezen voor een bruine schmink en niet voor zwarte omdat dit voor kinderen nog wel eens als eng kan worden ervaren. Neem uw schmink mee naar waar u naartoe gaat, zodat u het op elk moment kunt bijwerken. Een spiegeltje meenemen is dus ook niet onverstandig. Schmink goed op de lastige plekken zoals rondom de neus en de ogen.

De handschoenen
Koop lange zwarte handschoenen. Korte handschoenen kunnen nog wel eens zorgen dat de huid toch zichtbaar wordt. Kinderen mogen natuurlijk niet ontdekken wat uw echte huidskleur is, en met lange zwarte handschoenen gebeurt dit niet.

Stiekem komt er toch veel kijken bij een zwarte pietenpak, en zo kunt u uw eigen pak een unieke touch geven.